Przedsiębiorcy na Mazurach mają kłopot z pracownikami sezonowymi

06.06.2016, 13:37; Aktualizacja: 06.06.2016, 13:47
hotel, recepcja

Więcej osób decyduje się jednak na ściągnięcie pracowników z Ukrainy, co widać w statystykach np. giżyckiego urzędu pracyźródło: ShutterStock

Przedsiębiorcy z branży hotelarskiej i gastronomicznej nad mazurskimi jeziorami mają kłopot ze znalezieniem pracowników sezonowych. Powody tej sytuacji są złożone, to m.in. niskie płace, kłopoty komunikacyjne oraz niechęć bezrobotnych do podjęcia pracy.

wróć do artykułu

Redakcja gazetaprawna.pl
Źródło:PAP
Polub Gazetaprawna.pl

Polecane

Reklama

Komentarze (1)

  • piter(2016-06-07 11:50) Zgłoś naruszenie 00

    "Mam w kuchni zatrudnioną panią, która ma ostatni autobus do domu o godz. 17:45. To starsza osoba, rowerem nie pojedzie, a jak mamy np. wesele, czy jakieś przyjęcie to pracujemy znacznie dłużej" - powiedział PAP szef Lokalnej Organizacji Turystycznej w Giżycku Marek Szmit, który jednocześnie jest przedsiębiorcą branży turystycznej. ********** w bambus - jesteś przedsiębiorcą - możesz zapewnić zatrudnionej Pani dojazd do domu - nie mieszka przecież 400 km dalej...

    Odpowiedz

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Dowiedz się więcej

Galerie

Polecane