Więcej owocowo-warzywnej różnorodności w szkołach

autor: Agata Szczepańska29.07.2020, 08:21; Aktualizacja: 29.07.2020, 08:21
Rozporządzenie określa również zasady zawierania umów z dostawcami i prowadzenia sprawozdawczości, a także inne kwestie proceduralne.

Rozporządzenie określa również zasady zawierania umów z dostawcami i prowadzenia sprawozdawczości, a także inne kwestie proceduralne.źródło: ShutterStock

Zwiększenie liczby porcji śliwek, pomidorów, rzodkiewek serka twarogowego kosztem tańszych produktów, takich jak jabłka, marchew i mleko – to jedna ze zmian w programie, w ramach którego do uczniów trafiają owoce i warzywa.

Wprowadzić je ma od nowego roku szkolnego rozporządzenie ministra rolnictwa w sprawie szczegółowego zakresu zadań realizowanych przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa związanych z wdrożeniem na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej programu dla szkół. Jego projekt jest w konsultacjach do końca lipca.


Pozostało 87% tekstu

Prenumerata wydania cyfrowego

Dziennika Gazety Prawnej
9,80 zł
cena za dwa dostępy
na pierwszy miesiąc,
kolejny miesiąc tylko 79 zł
Oferta autoodnawialna
KUPUJĘ

Pojedyncze wydanie cyfrowe

Dziennika Gazety Prawnej
4,92 zł
Płać:
KUPUJĘ
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję

Polecane

Reklama

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Dowiedz się więcej

Galerie

Polecane