Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Co jemy w restauracjach z zagranicznym menu? Nie zawsze to co zamówiliśmy

Ten tekst przeczytasz w mniej niż minutę
Sprawdzono 3 967 dań kuchni zagranicznej, zastrzeżenia wzbudziło 1 291 potraw, czyli co trzecia (32,5 proc.). Najwięcej niedopatrzeń związanych było z niewypełnieniem przepisów o znakowaniu środków spożywczych bez opakowań w miejscu ich sprzedaży - aż 49,7 proc. ocenionych w tym zakresie partii nie odpowiadało wymaganiom. Drugim w kolejności błędem okazało się uwidacznianie cen. 32 proc. wszystkich skontrolowanych przedsiębiorców nie przestrzegało norm.
Sprawdzono 3 967 dań kuchni zagranicznej, zastrzeżenia wzbudziło 1 291 potraw, czyli co trzecia (32,5 proc.). Najwięcej niedopatrzeń związanych było z niewypełnieniem przepisów o znakowaniu środków spożywczych bez opakowań w miejscu ich sprzedaży - aż 49,7 proc. ocenionych w tym zakresie partii nie odpowiadało wymaganiom. Drugim w kolejności błędem okazało się uwidacznianie cen. 32 proc. wszystkich skontrolowanych przedsiębiorców nie przestrzegało norm. / ShutterStock

Powiązane

Reklama

Komentarze(0)

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz -zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.
    Reklama
    Reklama

    Zobacz więcej