Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Co jemy w restauracjach z zagranicznym menu? Nie zawsze to co zamówiliśmy

Sprawdzono 3 967 dań kuchni zagranicznej, zastrzeżenia wzbudziło 1 291 potraw, czyli co trzecia (32,5 proc.). Najwięcej niedopatrzeń związanych było z niewypełnieniem przepisów o znakowaniu środków spożywczych bez opakowań w miejscu ich sprzedaży - aż 49,7 proc. ocenionych w tym zakresie partii nie odpowiadało wymaganiom. Drugim w kolejności błędem okazało się uwidacznianie cen. 32 proc. wszystkich skontrolowanych przedsiębiorców nie przestrzegało norm.
Sprawdzono 3 967 dań kuchni zagranicznej, zastrzeżenia wzbudziło 1 291 potraw, czyli co trzecia (32,5 proc.). Najwięcej niedopatrzeń związanych było z niewypełnieniem przepisów o znakowaniu środków spożywczych bez opakowań w miejscu ich sprzedaży - aż 49,7 proc. ocenionych w tym zakresie partii nie odpowiadało wymaganiom. Drugim w kolejności błędem okazało się uwidacznianie cen. 32 proc. wszystkich skontrolowanych przedsiębiorców nie przestrzegało norm. / ShutterStock

Powiązane

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję

Czy ten artykuł był przydatny?
tak
nie
Dziękujemy za powiadomienie
Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytania w tym artykule, powiedz jak możemy to poprawić.
UWAGA: Ten formularz nie służy wysyłaniu zgłoszeń . Wykorzystamy go aby poprawić artykuł.
Jeśli masz dodatkowe pytania prosimy o kontakt

Reklama

Reklama
Zobacz

Reklama

Reklama
Reklama

Zobacz więcej

image for background

Przejdź do strony głównej