statystyki

Jak prawidłowo amortyzować sprzęt używany w firmie sezonowo

autor: Przemysław Molik12.07.2013, 06:58; Aktualizacja: 12.07.2013, 08:29
Podatki

Podatkiźródło: ShutterStock

Przedsiębiorcy, np. z branży turystycznej czy gastronomicznej, którzy tylko latem korzystają ze środków trwałych, muszą rozliczać je na specjalnych zasadach – odpisów należy dokonywać za okres ich wykorzystywania.

Mieszkaniec Mazur zaczął w lipcu prowadzić kiosk spożywczy przy przystani jachtowej nad jeziorem. Oprócz towarów na sprzedaż kupił wagę, lodówkę, zamrażarkę, szafki i ladę. Działalność prowadzi w wynajmowanym budynku. Czy wszystkie kupione rzeczy może zamortyzować?


Pozostało jeszcze 94% treści

2 dostępy do wydania cyfrowego DGP w cenie
9,80 zł Za pierwszy miesiąc.
Oferta autoodnawialna
PRENUMERATA 2020
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję

Polecane

Reklama

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Redakcja poleca

Galerie

Polecane