Reklama

Kulinarne podróże: Tunezja

Tunezyjska kuchnia z całą pewnością uszczęśliwi amatorów warzyw, mięsa (zwłaszcza jagnięciny, baraniny i drobiu) oraz owoców morza – wszystko to hojnie skrapia się tutaj oliwą z oliwek. Miejskie suki wypełnione są pikantnymi przyprawami i korzeniami nadającymi bogaty smak serwowanym potrawom, a sklepowe półki uginają się od tradycyjnych tunezyjskich łakoci.
Tunezyjska kuchnia z całą pewnością uszczęśliwi amatorów warzyw, mięsa (zwłaszcza jagnięciny, baraniny i drobiu) oraz owoców morza – wszystko to hojnie skrapia się tutaj oliwą z oliwek. Miejskie suki wypełnione są pikantnymi przyprawami i korzeniami nadającymi bogaty smak serwowanym potrawom, a sklepowe półki uginają się od tradycyjnych tunezyjskich łakoci. / ShutterStock
Zapraszamy do kulinarnej podróży po kuchni Tunezji, która ukształtowała się z wyjątkowego połączenia wpływów arabskich, afrykańskich i śródziemnomorskich.

Powiązane

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję

Zapisz się na newsletter
Otrzymuj codziennie rzetelne informacje o zmianach w prawie i podatkach oraz aktualności istotne dla przedsiębiorców.
Zaznacz wymagane zgody
loading
Zapisując się na newsletter wyrażasz zgodę na otrzymywanie treści reklam również podmiotów trzecich
Administratorem danych osobowych jest INFOR PL S.A. Dane są przetwarzane w celu wysyłki newslettera. Po więcej informacji kliknij tutaj.
success

Potwierdź zapis

Sprawdź maila, żeby potwierdzić swój zapis na newsletter. Jeśli nie widzisz wiadomości, sprawdź folder SPAM w swojej skrzynce.

failure

Coś poszło nie tak

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:

Reklama

Reklama
Zobacz

Reklama

Reklama
Reklama

Zobacz więcej

image for background

Przejdź do strony głównej