Ma niezwykły, bogaty smak. I jedyne takie opakowanie na rynku – na rzep. Pochodzi z Zielonych Płuc Polski i jest taki dobry, i taki sielski! Ser żółty Hochland Sielski to najdoskonalsze połączenie pysznego smaku, wygody i filozofii zero waste. Nic dziwnego, że został Odkryciem Roku w plebiscycie Dobra Marka 2021– Jakość, Zaufanie, Renoma!

Prosto, pysznie, wygodnie, a przy tym nowocześnie i z troską o środowisko naturalne – to właśnie tymi słowami najlepiej opisać nowe sery żółte Hochland, które mają szansę skraść serca wszystkich amatorów nabiału i przełomowych innowacji. Dlatego tytuł Odkrycia Roku przyznany marce Hochland Sielski przez redakcję Forum Biznesu oraz Biznes Trendy nie powinien dziwić. Argumenty mówią same za siebie!

Nowe sery żółte w ofercie Hochland pochodzą z Węgrowa, położonego w regionie zwanym Zielonymi Płucami Polski. Sekretem ich wyjątkowego smaku jest wysokiej jakości mleko od krów z polskich, rodzinnych gospodarstw. Hochland Sielski to trzy wyjątkowe warianty – Klasyczny wyróżnia delikatnie słodki, zbalansowany smak i charakterystyczne dziury, Śmietankowy to propozycja dla miłośników aksamitnych, łagodnych smaków, a intensywny Wyrazisty będzie idealny dla koneserów dojrzałych serów. Na uwagę zasługuje także opakowanie, które podąża w kierunku zrównoważonego rozwoju. Zawiera mniej plastiku od standardowych opakowań do serów żółtych w plastrach i jako jedyne na rynku zamykane jest na rzep. Pozwala to nie tylko zachować świeżość sera na dłużej, ale również ponownie wykorzystać je np. do przechowania kanapek na lunch czy mrożenia owoców. To się nazywa tradycja w nowoczesnym wydaniu – smak sielskich chwil i mądry wybór z korzyścią dla natury!

Hochland Sielski. Taki dobry, taki sielski – dobry w smaku, dobry dla natury!